Geef een geit

';
';

De bewoners van de hooggelegen bergdorpen in Zuid-Oost Azië zijn arm. Veel families hebben een tekort aan vitamine- en protiënerijk voedsel. Een praktische manier om deze bergbewoners te helpen, is het ‘lenen’ van geiten om te fokken. Geiten geven niet alleen vlees, melk voor de productie van kaas, maar ze veranderen en verbeteren ook de leefomstandigheden van de mensen.

Dit geitenproject is van levensbelang. De zuivere berglucht is heel geschikt om geiten te fokken en hun jongen groot te brengen. Geiten kunnen zich ook uitstekend bewegen op de steile hellingen. Het project bestaat uit de aankoop van 300 kleine geiten voor de arme families. De prijs van een geit is gemiddeld € 25,00.

Elke familie zorgt voor een aantal geiten en fokt er zoveel mogelijk. Na 2 of 3 jaar moeten ze het aantal geleende geiten teruggeven. Die geiten worden dan weer doorgegeven aan andere bergdorpen om te fokken. Het is niet bezwaarlijk als ze een paar geiten verkopen om wat handgeld te hebben. Ze kunnen de geiten melken, van de melk kaas maken of een geit slachten en het vlees eten. Wel wordt met de families afgesproken, dat zij het oorspronkelijk toebedeelde aantal geiten teruggeven. De mensen kunnen ook volgens de marktprijs, enkele geiten in contanten terug betalen. Een andere familie kan dan weer geiten kopen. Zo kunnen steeds meer families geholpen worden.

De verdiensten worden vaak gebruikt om schoolgeld voor hun kind te betalen.


Door uw vakantiewoning bij mijnvakantiestek.nl te plaatsen steunt u dit mooie project van stichting Bonisa. Dit project valt onder projectnummer 10 bij stichting Bonisa. https://www.bonisa.nl/doneren/?project=10

Per vijf advertenties/ vakantiewoningen op deze site, nemen wij 1 geit voor onze rekening.