Navigatie overslaan
Ballonfiësta Barneveld de moeite waard om te bezoeken

Ballonfiësta Barneveld de moeite waard om te bezoeken 11 augustus 2023

11 augustus 2023

Ballonfiësta Barneveld de moeite waard om te bezoeken

Al jaren las en zag ik mooie berichten en foto’s over het jaarlijkse spektakel in Barneveld over de vele luchtballonnen die in de maand augustus te zien zijn. Niet alleen de luchtballonnen die je zo ook ziet, maar ook in allerlei vormen en formaten.

Dit moet je een keer meemaken en beleven. Zo gezegd, zo gedaan. Wij bestelden in 2022 gelijk voor de eerste en tevens openingsavond van het vierdaagse spektakel. Maar ja, met een luchtballon ben je ook afhankelijk van het weer.

Laat het nou de eerste avond een aantal onweersbuien voorbij trekken in de regio Amersfoort vlakbij Barneveld. Inmiddels zaten wij op de tribune en keken onze ogen uit wat we allemaal zagen. Zoveel luchtballonnen die op het veld klaar lagen.

Ondertussen was de verkeersleiding bezig om te bepalen of de ballonnen de lucht in konden of niet. Iedere keer werd het weer verschoven. Op de valreep gingen er nog een paar de lucht in, maar helaas, die kwamen niet ver. Maar het mocht de pret niet drukken. Ondertussen op het veld werden we wel vermaakt en bij het donker worden werd er als afsluiting een licht- en muziekshow gegeven. Wat mooi om zo verschillende branders te zien meedoen met de muziek.

Balen van de eerste dag, toch nog een keer?

Gelukkig knapte het weer snel op in die week. Wat was het jammer bij het zien van de foto’s die we later voorbij zagen komen van die donderdag en vrijdag? We besloten om die zaterdagavond nog een keer af te reizen naar de laatste avond in Barneveld op de Koewei.  We namen onze plek weer  op de tribune en hadden mooi gezicht.

Als je de eerste avond al bijzonder vond terwijl het weer tegen zat, hoe moet het dan zijn als het mooi weer is en al die luchtballonnen gaan de lucht in? Één voor één gingen ze de lucht in. Wat een belevenis, wat mooi om te zien hoe die luchtballonnen bij naast elkaar liggen en dan zo opstijgen achter elkaar.

Terugkijkend op 2022, hadden wij geen spijt van dat we twee keer naar Barneveld waren gegaan. Mede ook dat, als je vooraf op de website van de organisatie kijkt, bepaalde ballonnen niet elke avond te zien zijn. Een aanrader om dit bezoeken vanaf je vakantieadres in de omgeving van Barneveld of gewoon een dagje uit.

Voor aanbod in deze omgeving, kijk ook op mijnvakantiestek.nl

Camping De Heigraaf Woudenberg

Renswoude

Putten

Voorthuizen

Tussen Garderen, Stroe en Voorthuizen

Harskamp

Tekst geschreven door: Eelco Slingerland

Foto’s: Eelco Slingerland en uit het archief van Mijnvakantiestek.nl Foto’s mogen NIET gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van Mijnvakantiestek.nl