Navigatie overslaan
Bezoek Miniworld Rotterdam in 2024 met korting met Mijnvakantiestek.nl

Bezoek Miniworld Rotterdam in 2024 met korting met Mijnvakantiestek.nl 12 maart 2024

12 maart 2024

Genieten van de treintjes en mooie gebouwen in Miniworld Rotterdam

Al jaren heb ik contacten bij Miniworld Rotterdam door mijn werk . Het blijft mij persoonlijk iedere keer weer boeien. Meerdere malen een uitnodiging gehad als er weer iets nieuws was of uitbreiding van de locatie. Kortom altijd weer genieten van het Rotterdamse in het klein. Verscholen tussen de hoge gebouwen bij het Centraal station van Rotterdam. Lees deze blog en ontvangt twintig procent korting om Miniworld Rotterdam te bezoeken in 2024.

Spelen met de treinbaan

Je vraagt jezelf weleens af, waarom trek het toch zo? Misschien omdat je als kind al met een treinbaan speelde? Wat kon je genieten uren lang met je treinbaan. Huisjes bouwen van miniatuur, je fantasie laten lopen. In de wintermaanden je licht uit op je kamer en dan de trein laten rijden met lampjes aan. Dat waren nogeens tijden.

In november kwam dan het dikke speelgoedboek uit van de verschillende speelgoedwinkels waar meerdere pagina’s vol stonden met treinen, wagons en huisjes. Alles om een mooie modelbaan te bouwen. Nou hadden wij thuis niet de ruimte om er eentje op een vaste plek te zetten, maar in de wintermaanden stond de baan geruime tijd op de grond.

Verschillende merken waren er toen verkrijgbaar in de winkel en hadden wij het merk Fleischmann maar ook het merk Marklin is een bekend merk. Verder had je dan nog de huisjes die je dan zelf in elkaar moest zetten. Kortom, je kan er wel uren  mee zoet zijn. Liep je een speelgoedwinkel binnen, vaak hadden ze een hele afdeling met alle soorten merken en modellen om een mooie baan te bouwen. Soms, soms mis ik dit weleens. Hoe mooi was dit voor jongeren en ouderen om bezig te zijn? Stukje techniek, knutselen en je fantasie gebruiken? Om iets moois te realiseren? Misschien, is dit wel wat je terug ziet bij een Miniworld Rotterdam. Hier zijn vele vrijwilligers bezig met het bouwen en onderhouden van de treinbaan en alles wat er gebouwd is.

 

Reusachtig genieten in Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. Wat ooit begon als een droom van een hobbyist, groeide uit tot een publieksprijswinnende attractie waar jaarlijks tienduizenden bezoekers een bijzondere beleving hebben.

Miniatuur is Beleving – een REUSACHTIGE beleving in een mini wereld!

Laat u verrassen door onze wonderlijke, 650 m2 grote miniatuurwereld vol grappige details en verhalen. Hier is voor iedereen wel wat te beleven! Reis via sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen naar de inspirerende wereldstad Rotterdam, zowel van vroeger als van nu, inclusief de grootste overdekte miniatuurhaven van Europa. Ontdek hoe mooi Nederland van boven is.

Van daaruit reist u verder, naar Groot-Brittannië, ons nieuwe bouwdeel, wat al wel te bezichtigen is, maar nog net niet helemaal af. Hier ontdekt u schitterende landschappen vol highlights uit Engeland, Schotland en Wales. Dit deel biedt een leuk kijkje achter de schermen. Een ware beleving, mede door de toevoeging van beweging, licht en geluid.

 

Een hele wereld, maar dan piepklein

In Miniworld Rotterdam duurt een dag 24 minuten. Wanneer de nacht valt, fonkelen tienduizenden lichtjes in het donker. Als de dag aanbreekt ontwaken de 27.000 inwoners en komt de wereld tot leven. Overal rijden intercity treinen en brengen vrachtwagens hun vracht van en naar Europa’s grootste miniatuurhaven. Alles lijkt in beweging. En ook al is het slecht weer, Miniworld zorgt altijd voor een goede bui, want Miniworld is een binnen attractie met airco.

Bezoek dit jaar Miniworld Rotterdam met twintig procent korting

Ook dit jaar krijgt u korting bij Miniworld Rotterdam in samenwerking met Mijnvakantiestek.nl.  Of u nu in de regio op vakantie bent, of een dagje uit, het is de moeite waard het hele jaar door om Miniworld Rotterdam te bezoeken.

Speciale korting

Klik HIER voor de speciale korting die wij krijgen bij Miniworld Rotterdam. Je ontvangt dan 20% korting in 2024 om deze attractie te bezoeken in Rotterdam. Mooi te combineren om Rotterdam in het klein en het groot te bezoeken.

Achter de schermen of Verjaardagsfeestje met de kinderen

Naast het gewoon bezichtigen op ooghoogte van Rotterdam in het klein, is het ook mogelijk om een rondleiding achter de schermen te krijgen. Tegen een meerprijs kunt u dit reserveren. Maar ook als u iets leuks zoekt voor een kinderfeestje, is dit zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Kijk voor alle informatie op de website van Miniworld Rotterdam.

Miniworld Rotterdam goed te doen vanuit de regio Krimpenerwaard of Goeree Overvlakkee

Woont u niet direct in de regio Rotterdam, maar gaat u een keer een aantal nachten  of langer op vakantie in de regio Krimpenerwaard of Goeree Overflakkee? Kijk dan eens bij het aanbod van vakantiewoningen die wij hebben in de provincie Zuid-Holland op www.mijnvakantiestek.nl

Openingstijden en bereikbaarheid Miniworld Rotterdam

Openingstijden

Wo, do en vr: 12:00 tot 17:00 uur; Za en zo: 10:00 tot 17:00 uur.

In schoolvakanties hanteren wij ruimere openingstijden. Bezoek onze website voor de actuele openingsinformatie.

 

Locatie en bereikbaarheid

Miniworld Rotterdam is uitstekend bereikbaar. Je vindt ons op 5 minuten lopen van Rotterdam Centraal Station. Voor de auto is er in de directe omgeving parkeergelegenheid in parkeergarage P2 van het Groothandelsgebouw.

Foto's gemaakt tijdens een bezoek aan Miniworld Rotterdam en Centraal Station

In de kerstvakantie met de kinderen een bezoek gebracht aan Miniworld Rotterdam. Met de trein naar Centraal Station van Rotterdam en op loopafstand ben je zo bij Miniworld Rotterdam. Wat is het dan mooi als je bepaalde gebouwen in het groot zie en dan in het klein bij Miniworld. Kortom, een aanrader om dit te bezoeken.

Foto’s zijn eigendom van:

Miniworld Rotterdam en van Eelco Slingerland. Foto’s mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Blog geschreven door: Eelco Slingerland i.s.m. Miniworld Rotterdam

Vakantie of op kamp in Zuid-Holland

In de provincie Zuid-Holland hebben wij verschillende locaties voor een vakantie, B&B of zelfs een groepsaccomodatie voor maximaal 32 personen. Vanaf deze locaties is het goed te doen om een dagje uit naar Rotterdam te plannen. Zowel met auto, trein en overige OV. Klik op onderstaande foto’s en boek uw vakantie , midweek of weekend weg.