Navigatie overslaan
De lente is weer begonnen en de bloembollen bloeien

De lente is weer begonnen en de bloembollen bloeien 3 april 2024

3 april 2024

Ruik de heerlijke geuren van bloeiende hyacinten en tulpen in Nederland

Als we het over de lente hebben, dan denken we aan het nieuwe seizoen waar de knoppen aan de bomen en struiken tot nieuw fris groen komen. De bloesems en bloemen weer gaan bloeien.

In de periode van half maart tot medio mei, is het altijd genieten bij de bloembollenvelden. De bekendste zijn natuurlijk de velden in en rond Lisse, Noordwijk en Hillegom. Mede ook omdat in Lisse de Keukenhof ligt, waar jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland naar toe komen. Echter in Nederland zijn nog meer plekken om te genieten, mogelijk ook van een vakantie in eigen land.

Tulpenroute Noord-Oostpolder

Als je denkt dat omgeving van Lisse de plek is met bloembollenvelden, dan heb je het mis. Zo kan je in de periode van april/ mei een route van ongeveer honderd kilometer rijden in de Noordoostpolder. Je komt dan langs mooie plekjes en langs zo’n duizend hectare tulpenvelden. In Creil aan het Creilerpad 12 is een tulpenbelevingsveld waar zo’n driehonderd verschillende tulpen bloeien. Er zijn hier ook fotovelden te vinden voor bijvoorbeeld een mooie selfie te maken.

Kom je al rijdend door de Flevopolder, dan zie je ook al verschillende mooie en bloeiende velden in de uitgestrekte Flevopolder.

Bloembollenvelden in de kop van Noord-Holland en West-Friesland

Ook in Noord-Holland zijn er verschillende mooie velden te vinden. Zoals langs de N9 richting Den Helder bij Schagen en Medemblik of in West-Friesland bij Bovenkarspel, Andijk en Enkhuizen zijn mooie velden te vinden. Bij Hoorn kun je je ogen ook uitkijken over de mooie velden.

Bezoek dan in West-Friesland ook de Broekerveiling in Broek op Lagendijk. Beleef de ervaring hoe vroeger hier de bloemen werden geveild. Voor jong en oud leerzaam om te bezoeken.

In deze omgeving genieten van de bloembollenvelden is ook mooi te combineren met het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.  Er is hier van alles te zien en te beleven. Kijk vooraf op de agenda van de dag welk programma er is.

Mooie tulpenvelden te zien in Zeeuws-Vlaanderen

Ga je in het voorjaar naar Aardenburg of Zuid-Beverland, dan kan je hier ook genieten van de tulpenvelden.   Vanuit de lucht kan je met een helikopter het Zeeuws landschap ontdekken. In het voorjaar zijn dan ook de tulpenvelden mooi te zien vanuit de lucht. Vertrek met de helikopter kan bijvoorbeeld vanuit Terneuzen.. Zeker een aanrader om eens te doen.

Je kunt ook tulpen plukken in de pluktuinen van La Fleur.

Polderbaan Schiphol en bloeiende bollevelden

Op Tweede Paasdag eerst naar de Polderbaan bij Schiphol gereden. Vliegtuigen spotten. Mooi om dit te zien als vliegtuigen landen of opstijgen. Hangt natuurlijk af hoe de wind staat, maar nu was het landen. Vlakbij de Polderbaan staan ook mooie bloembollenvelden in bloei. Eigenlijk al op een klein oppervlakte, al veel te zien en genieten.

Vanaf de Polderbaan rij je achter Nieuw-Vennep richting Lisse.

The Tulip Barn in Hillegom

Nooit geweten, maar dat is het leuke als je gewoon door een gebied heen gaat en de binnen weggetjes pakt. Zo kwam ik Tweede Paasdag 2024 vanaf de Polderbaan in het gebied tussen Hillegom en Lisse. Op een weggetje zagen we een terrein bij een bedrijf met vlaggen allemaal auto’s en mensen lopen. Zo gingen wij ook maar eens kijken.

Tot onze verrassing een groot parkeerterrein naast het pand en achter het pand allemaal bloembollenvelden.

De telers zijn meestal niet zo blij met al het  toerisme op hun velden. Steeds meer hebben ze last van mensen die in de velden lopen en de bloemen plat trappen en of lopen te plukken.

Maar bij The Tulip Barn is het legaal om tussen de hyacinten en de tulpen te lopen en te fotograferen. Wel moet je dan entree betalen, maar zeker de moeite waard. Ook is er gelegenheid om gebruik te maken van een omgebouwde kas tot horeca.

De kleine kinderen kunnen buiten spelen. Je merkt wel dat deze locatie gericht is op de buitenlandse toerisme om te laten genieten van de mooie pracht aan bloemen en omgeving. Maar als Nederlandse toerist ben je er zeker ook van harte welkom om in het voorjaar te genieten van de mooie bloemenpracht.

De Bollenstreek

In Lisse en omgeving is er van alles te beleven in het voorjaar. In ieder geval De Keukenhof in Lisse. Mooi aangelegd park met allerlei soorten bloeiende bloembollen en planten. Mooie fiets- en wandelroutes. De jaarlijkse bloemencorso is ook altijd mooi om naar toe te gaan. Vele praalwagens en auto’s trekken in een lange stoet van Noordwijk, Sassenheim, Lisse richting Haarlem.

De corso is meestal  de derde of vierde zaterdag van april. Dit jaar zal de corso plaatsvinden op zaterdag 20 april 2024.

Of ga eens met de bollenboot mee varen in Hillegom. De velden bekijken vanaf het water.

Bij de Keukenhof is het mogelijk om fietsen te huren en de omgeving te verkennen en de heerlijke geur van de hyacinten te ruiken.

Tulpenregio's in opkomst

In steeds meer gebieden van Nederland zijn er bollenvelden te zien. Het kan zomaar zijn als je naar onderstaande  regio’s ga, daar ook de mooie tulpen in bloei ziet staan.

Goeree-Overflakkee

Zo kan je ook genieten rond Den Bommel en Ouddorp op Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland. Als we over Ouddorp hebben, denken we gelijk aan zon, zee, strand en duin. Echter zijn hier ook mooie bloembollenvelden te zien. Dit maakt een vakantie in het voorjaar extra mooi om dan in deze omgeving te zijn.

Midden-Drenthe

In Drenthe heeft Mijnvakantiestek.nl meerdere vakantiewoningen te huur staan. Ook bij christelijke camping De Beukenhof zijn verschillende accommodaties te huur van kamperen tot een mooi chalet. Of bij particulier die hun vakantiewoning te huur hebben staan.

Drenthe is al bekend vanwege de mooie fietsroutes, maar ook hier zijn in het voorjaar rond Smilde, Hooghalen en Hijken tulpenvelden te zien.

Zo kan je hier ook genieten van de “tulpen bij nacht” als de velden mooi verlicht zijn.

Groningen

Best jammer dat Groningen (nog) niet zo bekend is als vakantiegebied. Toch is er ook in deze provincie van alles te zien en te beleven. Zo ook in het voorjaar kunnen bepaalde gebieden mooi kleuren met tulpenvelden rondom Kloosterburen, Wolendorp en Uithuizermeeden. Nee het is niet te vergelijken met de Bollenstreek, maar voor een mooi plaatje te schieten, is het ook hier zeker de moeite waard om te zijn.

Kortom, waar ga je dit voorjaar op vakantie, midweek of weekendje weg in eigen land? Kijk snel op onze website of er in deze omgeving een mooie vakantiestek te huur is met deze mooie bloemenpracht.

Zoek je vakantiehuis in de omgeving bij de bloembollenvelden? Kijk dan op Mijnvakantiestek.nl

Heerlijk genieten van de mooie  bloembollenvelden? Kijk hieronder naar het aanbod op onze website. Wij hebben een aantal vakantiewoningen bij elkaar gezet om een snelle keuze te kunnen maken. Neem direct contact op met de eigenaar zelf.

Meer informatie

Op internet is veel te vinden over wat te doen in bovenstaande regio’s. Klik HIER verder voor alle informatie en wanneer de bloembollenvelden op haar mooist zijn.

Auteursrechten

Foto’s: Eelco Slingerland en uit het archief van Mijnvakantiestek.nl Foto’s mogen NIET gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van Mijnvakantiestek.nl