Navigatie overslaan
Uw (vakantie)huis in sfeer met duurzaam comfort en gemak

Uw (vakantie)huis in sfeer met duurzaam comfort en gemak 2 januari 2024

2 januari 2024

Uw (vakantie)huis in sfeer met duurzaam comfort en gemak

Duurzame oplossingen in, en rondom (vakantie)huis en tuin.

Vakantie in rust en sfeer met comfort en gemak, maar wel met duurzame oplossingen. We hebben de opdracht gekregen om de aarde te bebouwen en te bewaren. Ofwel rentmeesterschap, graag zetten we ons daarvoor in met diverse mogelijkheden

Energiezuinige en duurzame tuinverlichting:

Met het stroomverbruik van 1 ouderwetse gloeilamp nu uw gehele buitenruimte/tuin verlichten en in de sfeer brengen. Buitenledverlichting in mooie lichtarmaturen, waarbij in alles is nagedacht: hoe kunnen we innoveren, producten energiezuiniger maken en hoe kunnen we nog zuiniger op de aarde zijn.

De kwalitatieve outdoor verlichting op basis van een 24 Volt systeem met gelijkspanning (met IP68), en dus waterdichte (grond)kabels. Ofwel een veilige situatie voor mens en dier.

Uitvoeringen aan de wand beschikbaar in 230 Volt en (deels) ook 24 volt. Verder soorten en mogelijkheden in Led zoals: grondspots, buitenspots, wandlampen en staande lampen.

Mogelijkheden te veel om hier allemaal te benoemen.

Zonnepanelen met accu voor off-grid oplossing in uw tuin

Een off-grid zonneenergie oplossing in uw tuin (dus zonder aansluiting op uw elektriciteitsnet), voor bijvoorbeeld uw tuinverlichting of het opladen van uw fiets etc.

Dit is te realiseren met een installatie-set van:

 • 1 of meerdere zonnepanelen (klein model)
 • MPPT /laadregelaar; voor het optimaal laden van de accu 12 Volt
 • Lithium accu
 • Omvormer voor de spanning van de accu om te zetten naar de normale 230 V

Daarmee beschikt u dus off-grid, over dezelfde spanning van 230 V, als uw elektriciteitsnet.

De omvormer is voorzien van een normaal 230 V stopcontact, waar dus direct een normale stekker in past. Uiteraard wel afhankelijk van voldoende zonne-uren t.b.v. het opladen van de accu etc.

Kunstof vlonderplanken

Kunststof vlonderplanken, die zich in ieder klimaat bewijzen. De duurzame vlonderplanken combineren de natuurlijke look van hoogwaardig hout met maximale duurzaamheid en onderhoudsgemak.

De vlonderplank bestaat voor 95% uit gerecyclede materialen, met 25 jaar garantie, in diverse kleuren leverbaar en is dus een milieubewuste keuze. Voor deze planken is tot op heden nog geen enkele boom gekapt.

Groen dak

Een ideale oplossing als er te weinig ruimte is voor groen. Een groen dak is niet alleen mooi om op uit te kijken, het heeft ook vele voordelen te bieden.

Zoals: waterberging, waterregulering, geluidsisolatie, warmteregulering en isolatie. Een groen dak is een goede keuze voor iedereen die graag economisch, ecologisch en maatschappelijk bewust is.

Dankzij de enorme waterberging die de sedumplanten hebben, ontlast je ook nog eens aanzienlijk het riool. Uitvoering mogelijk met Sedumtray’s of met Sedummixmat. Laatste geschikt voor schuine daken tot een hellingshoek van 45 graden.

Voor een lichtere dakconstructie zijn er ook mogelijkheden met een ‘licht gewicht’ oplossing met een dakbelasting van ca 45 kg/m² i.p.v. ca 80 kg/m², bij een regulier groen dak.

Regenton

Opvangen van regenwater met een regenton. In vele uitvoeringen, type en kleuren beschikbaar. Dit ook uit te breiden met een solar irrigatiesysteem op zonne-energie waarmee u de bloemen en planten enz. automatisch kunt laten bewateren.

Begreen Mini Rainsaver

De Begreen Mini Rainsaver is een ideale regenton als u beperkte ruimte hebt. De Rainsaver is bijvoorbeeld een ideale regenton voor op balkons, rondom uw tuinhuis, schuur of patio. Deze compacte vierkante regenton past namelijk al in ruimtes van 40 cm.
De regenton kraan van de Rainsaver is geschikt voor een Gardena koppeling, en dus de mogelijkheid om een slang aan te sluiten.

Deze Harcostar Rainsaver regenton beschikbaar inclusief een driedelige voet met een luxe vulautomaat (eenvoudige aansluiting via de aanwezige gaten) en kraantje. Dus een compleet set.

Daarnaast ook grotere opvangsystemen beschikbaar. Het regenwater wordt dan vanaf de dakgoot, via de regenpijp opgevangen in een kunststof waterzak onder de vloer of in een ondergrondse tank.

Op deze wijze regenwater slim opvangen kan een besparing betekenen van 50% kostbaar drinkwater en 74% Co2. Regenwater opvangen en gebruiken is de toekomst met de verwachtte drogere perioden. Regenwater te gebruiken voor de tuinberegening, toilet en de wasmachine etc.

Solar veranda of carport bij uw (vakantie)woning

De solar veranda is dé combinatie voor twee oplossingen.
Een prachtige en kwalitatief een hoogwaardige houten veranda met een dak van zonnepanelen voor het opwekken van duurzame energie. Ook interessant in de situatie als de (vakantie)woning geen of onvoldoende mogelijkheden heeft voor het plaatsen van zonnepanelen.

Vanuit de fabriek wordt de solar veranda, carport of overkapping compleet geleverd met de gehele houten en voorbereide constructie met de zonnepanelen. Deze is beschikbaar in vele standaardafmetingen met 140×140 staanders en dwarsliggers van douglas hout en aluminiumprofielen in meerdere kleuren. De materialen zijn duurzaam, goed recyclebaar en hebben een lange levensduur. Voor het maken van duurzaam aluminium wordt er tot wel 80% CO2 reductie gerealiseerd en tot wel 95% minder energie verbruikt. Daarnaast is aluminium oneindig recyclebaar.

Zonnepanelen van hoge kwaliteit

Met zonnepanelen van hoge kwaliteit en de efficiëntie van de dubbelzijdige (Bifacial) zonnecellen is het daadwerkelijke vermogen 370 Wp per paneel. Ook doordat het dak onder een hoek van 10 graden staat, valt het zonlicht (met een juiste opstelling) langer op de zonnecellen, waardoor de gemiddelde opbrengst hoog is.

De solar veranda / overkapping is beschikbaar in de opstelling als muuraanbouw, of als geheel vrijstaand

Infrarood verwarming

Voor de wat koudere dagen infrarood verwarming, het verwarmingssysteem van de toekomst, is een verwarmingssysteem dat zowel als hoofd- en bijverwarming toegepast kan worden. Een belangrijke eigenschap is, dat infrarood verwarming niet de lucht, maar de objecten verwarmt. Hierdoor ontstaat er geen luchtcirculatie en dus ook geen opdwarrelend stof/huisstofmijt/pollen/bacteriën.

Met de stralingswarmte werkt het eigenlijk precies zoals de zon de aarde verwarmt.

De voordelen van infrarood verwarming:

 • Besparing van energie
 • Eenvoudige installatie
 • Geen circulerende lucht en daardoor geen opdwarrelend stof
 • Objecten blijven droog en geven warmte af
 • Levenslange vrijstelling van onderhoud
 • Toonaangevend design
 • Ook toepasbaar in minder goed geïsoleerde omgevingen
 • Aansluitmogelijkheden op een stopcontact of vaste stroomaansluiting
 • Toepasbaar als: schilderij, spiegel, krijtbord of handdoekdroger
 • Ook mogelijk als verplaatsbare zuil of paneel

Met infrarood panelen kunt u energie-efficiënt verwarmen door warmte te leveren daar waar warmte gewenst is. U kunt de verwarming voor elke ruimte afzonderlijk regelen. Het is dus ook mogelijk om sneller de gewenste warmte voor een bepaalde ruimte aan te passen.

Infrarood verwarming is verreweg het voordeligste alternatief ter vervanging van CV-aardgas. Naast de extreem hoge aanschafkosten van een warmtepomp zijn de kosten voor het plaatsen ook niet gering. Plaatsing van IR-verwarming is erg eenvoudig en soms door een particulier zelf uit te voeren.

De beschikbaarheid van infrarood panelen in verschillende uitvoeringen of mobiele infrarood verwarming biedt altijd wel een mogelijkheid om het systeem toe te kunnen passen zonder al te veel impact op de bestaande situatie. De isolatie is bij het verwarmen met infrarood minder van belang. Daarnaast vrijwel geen service- en onderhoudskosten.

Tuinspecials.nl helpt u graag bij het verduurzamen van uw (vakantie)woning

Tuinspecials.nl is gevestigd in de Krimpenerwaard in Lekkerkerk. Bent u in de buurt van Lekkerkerk, dan bent u ook van harte welkom in de showroom voor een vrijblijvend advies. Maak dan een afspraak via: info@tuinspecials.nl

Meer informatie:

Voor meer info kijk dan op de website van Tuin Specials: www.tuinspecials.nl

 

 

Geschreven door: Kees Huizer eigenaar van Tuinspecials.nl