Navigatie overslaan
Muzikaal genieten tijdens de zomervakantie

Muzikaal genieten tijdens de zomervakantie 22 juni 2023

22 juni 2023

 

De zomer is begonnen en dat betekent dat er in Tiel weer volop genoten kan worden van muziek in de prachtige Grote- of Sint Maartenskerk. Dit jaar wordt er een nieuwe serie Betuwse concerten georganiseerd door Flying Eagle oog voor organiseren, waarbij zowel orgelconcerten als instrumentale concerten aan bod komen. Deze zomer kunt u op verschillende data genieten van de meest prachtige klassieke en populaire muziek, uitgevoerd door getalenteerde musici en organisten. Zo zal het orgel bespeeld worden door onder andere Arjan Breukhoven, André van Vliet en Gerwin van der Plaats die bekend staan om hun virtuositeit en expressiviteit achter het klavier.

Ook zijn er verschillende instrumentale concerten gepland, waarbij violen, cello’s en andere instrumenten centraal staan. Zo kunt u onder andere luisteren naar het Christelijk ensemble Parlando o.l.v. Leander van der Steen en Martien van der Zwan. Zij hopen het openingsconcert te verzorgen op zaterdag 1 juli 2023 om 20:00 uur. Op het programma staat klassieke- en geestelijke muziek. Ook is er ruimte voor samenzang deze avond. Speciaal voor de organisator van deze avond heeft Leander van der Steen nieuwe muziek geschreven wat in première zal gaan. Muziekstuk gaat onderdeel uitmaken van “6 Parlandi’ met als thema “Verbinden

Grote- of Sint Maartenskerk Tiel

De Grote Kerk van Tiel biedt een prachtige ambiance voor deze concertreeks. Het monumentale pand ademt historie en sfeer uit, waardoor u zich als bezoeker direct thuis voelt. Bovendien draagt de goede akoestiek bij aan een optimale beleving van de muziek. Hoe mooi is het om overdag Tiel en omgeving te verkennen en na een maaltijd ergens te nuttigen de dag af te sluiten met een mooi concert? In deze kerk staat een prachtig tweeklaviers Witte orgel uit 1854

Tiel goed bereikbaar voor de omgeving

Tiel is gemakkelijk te bereiken vanuit Rotterdam, Utrecht of Nijmegen. Maar ook vanuit een vakantieadres in de Betuwe, Renswoude, Woudenberg of Voorthuizen e.o.  Met ca. 30 tot 45 minuten bent u in Tiel.

Mooi vakanties kunt u boeken via onze website van mijnvakantiestek.nl bij de eigenaars zelf. Wij hebben o.a. het volgende op onze site staan:

Tiel is bekend van o.a. Flipje Tiel en het fruit uit de Betuwe. Een bezoekje aan het Flipje & Streekmuseum in Tiel is bijvoorbeeld de moeite waard. Of gewoon heerlijk genieten van de brede rivier De Waal wat langs Tiel stroomt,  kanoën op de rivier de Linge. De Betuwe is ook een mooi gebied om te fietsen, wandelen of heerlijk te varen op de rivieren rondom.

Kortom: bent u liefhebber van klassieke en populaire muziek en wilt u deze zomer genieten van hoogstaande concerten in een prachtige omgeving? Kom dan naar de Betuwse concerten in de Grote- of Sint Maartenskerk in Tiel!

Korting voor het lezen van deze blog

Heeft u deze blog gelezen? Bestel snel uw kaarten voor één of meerdere concerten komende zomer. Gebruik de volgende code bij uw online bestelling: BLOG0623 U ontvangt dan € 1,50 per kaartje. Kinderen tot en met 16 jaar zijn gratis. Aan de deur is de toegang € 15,00 vanaf 17 jaar en ouder.

Kaarten zijn te bestellen via www.koopjekaartje.nl of klik op onderstaande poster van desbetreffend concert.

Uitvoering "Verbinding" muziek geschreven door Leander van der Steen

Samen zingen met organist Pieter Heykoop in Heemse voor Bonisa

Op woensdagavond 26 juli 2023 organiseert stichting Bonisa uit Lisse een zomerzangavond in de Kandelaarkerk te Heemse, gemeente Hardenberg. Een mooie omgeving om op vakantie te gaan. Vele (christelijke) vakantieparken en campings zijn er te vinden. Mooi om met elkaar samen psalmen, gezangen en geestelijke liederen te zingen in vakantietijd. De Kandelaarkerk heeft een mooi drieklaviers BAG orgel staan uit 1981. Een heerlijke kerk om samen te zingen. Organist Pieter Heykoop zal het orgel bespelen en naast de samenzang ook een aantal improvisaties spelen. Ds. K.H. Bogerd uit Wouterswoude hoopt de opening/ sluiting en meditatie te verzorgen. Toegang is gratis. Wel is er een collecte t.b.v. het werk van stichting Bonisa. Kerk is goed bereikbaar vanaf o.a. De Oldemeyer, Kleine Belties, De Klimberg en Bergzicht.

Voor aanbod in deze omgeving, kijk ook op mijnvakantiestek.nl