Navigatie overslaan
Doe mee aan de Bonisa jongeren fietstocht en beleef een onvergetelijk avontuur

Doe mee aan de Bonisa jongeren fietstocht en beleef een onvergetelijk avontuur 12 april 2024

12 april 2024

Jongeren komen fietsend naar Harskamp voor stichting Bonisa 50 jaar.

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende activiteit om samen met je vrienden te doen? Of heb je net je examens afgerond en wil je alle stress er even lekker uitfietsen? En wil je tegelijkertijd een goed doel steunen, schrijf je dan in voor de Bonisa jongeren fietstocht!

 

Wat is het doel?

Het doel van de fietstocht is om geld in te zamelen om bijbelscholen in Azië te voorzien van bijbels. Bij de sponsorfietstocht ben je sportief bezig en draag je tegelijkertijd bij aan de verspreiding van het evangelie. Je fietst (samen met je vrienden) naar Harskamp terwijl je je laat sponsoren voor het goede doel. Eenmaal aangekomen op het terrein van de Groenerie kun je gaan genieten van een heerlijke barbecue en een gezellig kampvuur en daarnaast overtollige energie kwijt op de stormbaan.

Kan je door omstandigheden niet fietsen op 24 mei? Dan is er een alternatieve oplossing: Je gaat op 25 mei de uitdaging aan om zoveel mogelijk rondes op de stormbaan te voltooien en laat je daarvoor sponsoren.

 

Bonisa jubileumdag in Harskamp bij De Groenerie

Op 25 mei vindt ook de Bonisa jubileumdag plaats op het terrein van de Groenerie. Voorafgaand aan de opening kunnen we nog wat enthousiaste jongeren gebruiken die willen helpen met het klaarzetten van de activiteiten en het inrichten van de kramen. De officiële opening vindt plaats om 10 uur waarna de dag gevuld zal zijn met diverse activiteiten voor jong en oud. Denk hierbij aan een skelterbaan, oude ambachten, modelboten en (vracht)wagens, schapenscheren, ritjes in huifkarren , ook zang en muziek en vergeet niet de prachtige vlindertuin van de Groenerie zelf.

Hoe kun je deelnemen?

Je kunt ervoor kiezen om terug te fietsen, met de trein te gaan of opgehaald te worden door familie die gelijk kunnen meegenieten van de jubileumdag. Schrijf je in (samen met je vrienden) en beleef een dag die je niet snel zal vergeten! Er zijn honderd slaapplekken beschikbaar, dus wacht niet te lang. Vol=vol.

Praktische informatie:

  • Leeftijd: vanaf zestien jaar (geen keiharde grens, mail even voor overleg als er jongere deelnemers bij een groep zitten)
  • Sponsorgeld: deelnemers doen hun best om minstens 125 euro in te zamelen aan sponsorgeld voor Bijbels voor de doelgroep in Azië. Degene die het meeste sponsorgeld ophaalt, staat een leuke prijs te wachten, namelijk een ballonvaart!

Voor meer informatie kun je mailen naar jong@bonisa.nl of een kijkje nemen op de website van Bonisa

Kilk HIER voor meer informatie

Tips voor je fietstocht van Mijnvakantiestek.nl

Misschien fiets je regelmatig naar school, vereniging of waar dan ook naar toe. Mogelijk zijn dit fietstochtjes van enkele kilometers heen en terug op een dag.

Voor een langere fietstocht, zorg dat je goed voorbereid ben en plan je route van je vertrekpunt naar Harskamp. Neem je de kortste en snelste route, of wil je onderweg genieten van mooie plekjes, de natuur en andere mooie omgeving?

Kijk eens op de site van Holland.com voor tips. Plan je route door middel van knooppunten om in Harskamp te komen.

Voorbereiding fietstocht

Stap niet klakkeloos 24 mei 2024 op je fiets, maar controleer vooraf of je banden goed zijn qua profiel en hard genoeg. Banden die een goede spanning hebben fietsen prettiger dan als ze zacht zijn. Kijk ook of je remmen en versnellingen het goed doen. Zo niet, repareer deze tijdig of ga naar een fietsenmaker toe.

Waarschijnlijk zal je ook een tas of rugzak meenemen met extra kleding, eten en drinken. Neem niet teveel mee. Voor eten en drinken kan je ook je route zo plannen dat je tussenstops kunt maken in een dorp of stad met winkels. Een fles water is natuurlijk altijd goed om bij de hand te hebben. Vul deze ook weer tijdig bij een tussenstop. Zeker als het warm weer is, is voldoende drinken handig.

Bij een fietstocht gaan we vanuit dat het mooi weer is, maar niets is veranderlijk dan het weer. Zorg dat je iets bij je hebt van regenkleding en warm vest of trui. Je weet maar nooit. Raadpleeg altijd voor vertrek even buienradar wat de weersverwachting is op je route.

ANWB pechhulp voor de fiets

Wist je dat de ANWB ook pechhulp heeft voor fietsers? Je hoopt natuurlijk dat alles goed mag gaan tijdens je fietstocht. Maar ja, hoe goed je voorbereiding ook is, toch kan er tijdens je fietstocht je ketting breken, lekke band of wat dan ook. Is niet leuk. Sta je ook nog eens op het platteland, natuurgebied of bos en er zijn in de directe omgeving geen fietsenmakers, dan is het handig als de ANWB op locatie kan komen en je fiets kan repareren. Je moet hier wel eerst een abonnement voor afsluiten. Kijk voor meer informatie bij de ANWB op hun website.

Mijnvakantiestek.nl wenst je een prettige fietstocht toe.

Flyer voor de Boinsa sponsor fietstocht

Hieronder de digitale flyer. Doe je mee?

Tips voor een korte of langere tijd op vakantie in en rond Harskamp

Geniete zaterdag 25 mei 2024 mee tijdens de jubileumdat van stichting Bonisa in Harskamp. Mogelijk dat ze je deze dag in Harskamp komen ophalen.  Tip je ouders of wie je ook op komt halen om een korte vakantie in de omgeving te boeken. Hieronder een aantal mogelijkheden bij Mijnvakantiestek.nl Zeker als je van ver komt, kan dit handig zijn.