Navigatie overslaan
Op kamp of vakantie met grotere groepen

Op kamp of vakantie met grotere groepen 24 oktober 2023

24 oktober 2023

Groepsaccomodatie of Familiehuis

Met regelmaat zie je een groepsaccommodatie of familiehuis staan. Maar wat is het verschil? Een familiehuis is vaak een grote (vakantie)woning voor 10 of meer personen. Inrichting is meestal zo ingericht als bij een gewone chalet of vakantiewoning. Wel kan het zijn dat bij deze woningen meerdere toiletten en/of badkamers aanwezig zijn. In iedere geval van vele gemakken voorzien om met een groot gezin of meerder families een midweek, weekend of vakantie door te brengen. Ideaal dus voor grote gezinnen of als je met twee of meerdere families of vrienden samen een vakantie willen vieren.

Op onze website van Mijnvakantiestek.nl staan meerdere van deze woningen. Naast een familiehuis, kunt u ook kijken bij verschillende vakantieparken en/of campings om meerdere chalets bij elkaar te boeken. Alleen wil je dit vooral in de schoolvakanties doen, wees dan vroeg erbij met boeken om nog te kunnen kiezen. Zeker als je vlak bij elkaar wilt zitten. Meestal worden familiehuizen niet verhuurd aan jongeren. Let daar goed op bij het reserveren. Voor hen is dan een groepsaccommodatie een alternatief.

Waarom is het belangrijk om de juiste groepsaccommodatie te vinden?

De omschrijving geeft het al aan dat je met een groep samen opstap gaat voor één of meerdere nachten. Meestal slaap je in een groepsaccommodatie met meerdere personen op een kamer, vaak met stapelbedden. Verder is het van belang dat een groepsaccommodatie voldoende koel- en vriesruimte heeft en de keuken geschikt is om te koken voor grotere groepen. Vaak bestaan groepen uit vijftien of meer personen. Hoe groter de groep, hoe groter de accommodatie moet zijn.

Daarom is het van belang om vooraf een inschatting te maken hoeveel personen ermee kunnen gaan. Ga je met een schoolklas of een vereniging, dan weet je vaak al het maximaal aantal deelnemers die mee kunnen gaan. Ga je iets organiseren waar mensen voor kunnen reserveren, moet je een inschatting maken hoeveel deelnemers je maximaal wilt ontvangen. Sommige grotere accommodaties hebben meerdere slaapzalen op hun terrein. Hierdoor kan je uitbreiden als  de reserveringen goed verlopen. Maar zijn ze bezet, zal je tot een maximum moeten invoeren. Vol is vol.

Waar moet je opletten bij het boeken van een groepsaccommodatie?

Voor welke doelgroep is het? Voor een schoolkamp of kamp voor jeugd, is vooral van belang wat is er op en rondom de accommodatie te doen? Wat gemakkelijk te bereiken is op loop- of fietsafstand. Ga je met (jong) volwassenen die beschikking hebben over een auto, dan maakt het al vaak minder uit waar je zit voor bereikbaarheid. In ieder geval moet het een locatie zijn waar een centrale ruimte is voor het aantal personen waar je met elkaar activiteiten en met elkaar kunt eten aanwezig zijn. Ook is het van belang dat het binnen het budget van je doelgroep past. Hoe meer luxe aanwezig, hoe hoger het per persoon gaat kosten. Waar je dus aan moet denken zijn bijvoorbeeld de locatie, prijs, faciliteiten en beoordelingen van andere gasten.

In ieder geval blijft het als leiding of organisatie van belang, wat zijn de verwachtingen van je reisgezelschap.  Staat de accommodatie op een vakantiepark, dan heb je vaak al extra faciliteiten zoals bijvoorbeeld een zwembad, speeltoestellen e.d. Dit heeft voordelen, maar een accommodatie die meer in de natuur staat, kan juist meer de saamhorigheid ten goede komen. Je moet dan samen meer ondernemen om gezellige en leuke dagen met elkaar te beleven. Wel is het dan van belang, wat is er in de directe omgeving te doen en te beleven.

Zo hebben we een accommodatie sinds kort in de Krimpenerwaard staan. Zowel met OV als fiets is Gouda goed bereikbaar met allerlei bezienswaardigheden of een kaasboerderij bezoeken met boerderijspelen in Ouderkerk aan den IJssel en natuurgebieden in de buurt.

Maar we hebben ook mooie accommodaties bij Goeree Overflakkee, Betuwe, Veluwe of Drenthe. Elke locatie heeft zo haar eigen charme om iets te doen. Kortom, met welke doelgroep ga je op stap, voor welk budget en hoever mag het zijn?

Ben je nog nooit op een locatie geweest of heb je twijfels of locatie geschikt is, maak dan eens een afspraak en ga op locatie kijken. Naast de locatie kan je dan ook de omgeving verkennen wat er te zien en te doen is.

Of je nu op vakantie gaat met een groot gezin/ familie of voor een kamp, een goede voorbereiding en je verwachtingen met elkaar bespreken, zal ten goede komen van je vakantie of uitje.

Kijk voor ons aanbod op onze website

Nederland

 

Groepsaccommodaties

  • Groepsaccommodatie Stoutjesfarm Gouderak, provincie Zuid-Holland, 8 – 32 personen
  • Groepsaccommodatie aan het Grevelingenmeer Brouwershaven, provincie Zeeland,  5 – 22 personen
  • Groepsaccommodatie De Driemaster Nunspeet, provincie Gelderland, 8 -20 personen
  • Groepsaccommodatie Zomerhuis Rheeze (Hardenberg), provincie Overijssel, 90 personen

Vakantiewoningen voor 10 of meer personen

Oostenrijk

Duitsland

Frankrijk

Er staan op onze site ook verschillende vakantiewoningen op diverse vakantieparken. Wilt u liever afzonderlijk, maar toch met meerdere mensen op vakantie? Neem dan contact op met één van de vakantieparken die op onze site adverteren.

Gouderak Stoutjesfarm Zuid-Holland